Pek çok birey, bilinçli olarak doğru temizleyici ya da uygun malzeme kullanmadığı için makyaj temizleme sürecinde cildine büyük zararlar verebiliyor. Makyaj temizleyici seçerken, kesinlikle cilt tipine uygun bir ürün tercih edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Hem makyaj temizleyici hem de tüm cilt bakım ürünleri, cilt tipine uygun olarak seçilmelidir. Peki, en sık yapılan makyaj temizleme hataları nelerdir?

Makyaj temizlerken bu hatalardan kaçının!

Makyaj temizleyiciler genel olarak yüz bölgeleri için özel olarak formüle edilmiştir. Örneğin, yüzümüzün bazı kısımları, yani gözler ve dudaklar, diğer bölgelere göre daha hassas olduğu için bu bölgelerin temizliği için özel olarak geliştirilmiş ürünler kullanılmalıdır.

Eğer makyajı tek bir ürünle çıkarmak istiyorsanız, kullanacağınız temizleyicinin gözlerinize ve dudaklarınıza uygun olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca, tercih ettiğimiz makyaj malzemeleri son derece kaliteli olsa bile, ciltte istenmeyen sorunlara yol açabilir.

Makyajın temizlenmesi ihmal edildiğinde ciltte çeşitli kalıntı ve izler kalabilmektedir.

Temizleme işlemini nazik bir şekilde gerçekleştirin!

Makyajlı cildinizi temizlerken sert hareketlerden kaçınmalısınız. Nazik masaj hareketleriyle temizlemeye özen göstermelisiniz. Makyaj temizleyiciler çok çeşitli bileşenler içermektedir.

Cildinizin pH dengesine dikkat edin!

Ayrıca kullanacağınız makyaj temizleyicinin içeriğine dikkat etmeli ve cildinizin pH dengesine özen göstermelisiniz. Kullandığınız ürünlerin kalitesi son derece önemli, çünkü düşük kaliteli makyaj temizleyicilerin, makyajınızı tamamen temizleyemediği bilinmektedir.

Yalnızca su ile temizliyorsanız dikkatli olun!

En yaygın hatalardan biri, yüzü yalnızca su ile temizlemektir. Makyajı tamamen çıkarmadan su ile temas, temizlik hissi yaratabilir; ancak bu, derinlemesine bir temizlik sağlamaz. Yani makyajınız yüzünüzde kalmaya devam eder.

Bu nedenle ilk aşamada 'misel su' adı verilen bir makyaj temizleyici kullanılmalıdır. İkinci aşamada ise temizleme jelleri, köpükler gibi ürünlerle devam edilebilir.

Cilt temizliği sırasında sıkça yapılan hatalardan biri de sıcak su ile durulamaktır. Sıcak su, cildin yağ dengesini bozduğundan önerilmez. Cildinizi nazikçe ovalamadan ılık suyla temizlemek en doğru yöntemdir. Cilt soyucu, maske gibi ürünleri kullanırken de dikkatli olunmalıdır.