Gözlem yeteneklerinizi test etmek için zorlu bir zeka oyunu arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu görsel, bir koyun sürüsünü gösteriyor; ancak sürünün arasında, bulunması oldukça zor olan bir keçi yer alıyor. Asıl zorluk, 11 saniye içerisinde farklı olanı tespit edebilmek. Gizli keçiyi bulabilir misiniz?

RESİMDEKİ GİZLİ KEÇİYİ BULABİLİR MİSİNİZ?

Sosyal medyada paylaşılan bu zeka bulmacası, bir IQ testi olarak tanıtılıyor; çünkü yalnızca keskin gözlere sahip olanlar keçiyi hızlıca fark edebilir. Yukarıdaki görüntüyü inceleyin ve keçiyi bulmanızın ne kadar sürdüğünü bize iletin.

Eğer keçiyi hemen göremezseniz, işte size bir ipucu: Görselin sol tarafında bir yerlerde bulunuyor. Ayrıca, seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olacak bir başka faydalı ipucu: Keçi, çoğu koyunun açık gri yüzüne sahip değildir. Gizli keçiyi bulabilir misiniz?

GİZLİ KEÇİYİ GÖRDÜN MÜ?

Resimdeki gizli keçiyi 11 saniyede tespit etmek oldukça zorlayıcıdır ve yalnızca üstün gözlem becerisine sahip olanlar bu farklılığı daha hızlı fark edebilir.

Bu tür bir etkinlik, bilişsel yetenekleri geliştirmeye yardımcı olan eleştirel düşünmeyi teşvik ederek beyin için mükemmel bir egzersiz işlevi görür. Gizli keçiyi bulmayı başardın mı?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Gizli keçinin yerini saptayabildin mi? 11 saniye içinde bunu başaranları kutluyoruz. Ancak hala bulamadıysanız cevabı görmek üzere aşağı kaydırabilirsiniz, ama bunu bir spoiler uyarısı olarak değerlendirin. Eğer aramaya devam etmek istiyorsanız, resmi incelemenize gerek yok.