Fiziksel ve fizyolojik alanların yanı sıra bilişsel alanda pek çok optik illüzyon türü bulunmaktadır. Araştırmalar, optik illüzyonların psikanaliz çerçevesinde nesnelerin nasıl algılandığını gözler önüne serdiğini göstermiştir. Bugün sizlere sunulan optik illüzyon, rengarenk kıyafetlerle dolu olan bir dolabı içermektedir. Bu dolapta gizli bir kamera yer almakta olup, insanların yalnızca yüzde 2’sinin 10 saniye içinde bu kamerayı bulabildiği belirtilmektedir. Hazırsanız başlayabilirsiniz.

10 SANİYE İÇERİSİNDE KAMERAYI BULABİLİR MİSİNİZ?


Resme dikkatli bir şekilde yaklaştığınızda dolapta asılı olan kıyafetleri fark edebilirsiniz. Gardıropta kışlık montlar, çantalar, botlar, şapkalar ve valizler mevcuttur. Bu optik yanılsama testi, gözlem yeteneklerinizin gerçekte ne kadar etkili olduğunu ortaya çıkaracaktır.

Gizli kamera, sonbahar yapraklarının arasında sağ üstteki ikinci çıkıntıda görünmektedir. Dikkatli bir göz, kamerayı 10 saniye içinde tespit edebilir. Pembe renkteki gizli kamerayı bulmaya çalışan birçok kişi şaşkına dönerken, hızlı gözlem yeteneğine sahip olanlar bu detayı fark etti.


Optik illüzyon testleri, sürekli olarak beynin işleyişi hakkında bilgiler sunmaktadır. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beyninizi var olmayan nesneleri görmesi için kandırabilir.